misstyndero

Hitta rätt coach ?

Publicerad 2015-07-01 10:32:37 i Träning, Vardag,

Hej på er , dagarna rullar på inatt sov jag väldigt dåligt ca 3 h sömn så lägger kardion på kvällen idag .
Såg ni fotbollen igår ?? så sjukt nice ! Ska lätt förbi kungsan sedan idag :)
 
Men nu till ämnet , när man väljer att börja en tävlingsattsning  behöver man en coach i detta fall kommer du hör mycket olika . Det jag tror är att du behöver ett bollplank och någon som kan hjälpa dig då du kör fast och ej kan ta dig därifrån själv, någon som hjälper dig med hjärnspöken osv. behöver inte vara en caoch utan någon som är insatt i det hela och har en vana.
När det gällar poseringen är det bra att ta hjälp av någon som har tävlat plus är kunnig och har koll på regler osv. för dessa kan ändras heltplötsligt. Som nu har dom ändrat T-walken för Bodyfitness , ja ni förstår.
 
Men om du vill hitta en caoch vad ska du tänka på? 
Jag tror det är viktigt att fråga runt kolla med andra atleter osv. för att få koll på hur dom coachar . Det finns en mängd coacher vissa bra andra inte, men även om en coach är bra så betyder det itne att den är bra för dig ! Viktigt att känna ni har samma syn på ditt mål samt tänket hur du ska ta dig dit, även att du känner den här personen kan jag berätta allt för . 
När du börjar ett sammarbete med en coach behöver du kunna berätta allt då menar jag allt verkligen , känner du dig då obekväm med din coach så kan detta skapa onödiga problem mot dina mål. Då ni kommit fram till hur ert sammarbete ska se ut kan vara att det bara är träningen du vill ha hjälp med eller kosten , eller som jag allt för jag vill känna mig trygg då hjärnspökerna börja komma. Vi era möten och rapoteringar är det viktigt vara ärlig med hur det känns och kännts under tiden . Har du varit trött? tappat styrka? Kännt dig ofokuserad? Så måste du säga detta och detta är för att din coach ska kunna göra rätt ändringar . Att lära sig hur din kropp  fungerar och vad den reagrera på tar ett tag och gäller att hitta balansen.
Våga säga då det känns fel helt enkelt, ventilera tankar , gö som coachen säger ;)
 
Så här är det , du har valt att anlita en person för att få hjälp eller bara frågat en person om hjälp. Denna person lägger ner sin tid på dig för dig , om du då bara struntar i vad denna säger är det ju totalt slöseri ! eller ? Klart det är .
Likadant om du går till en naprtapat och får tipps på att få bort smärtan i nacken och lite övningar , så struntar du i dom och kommer tillbaka en månad senare för att du har samma problem . Var det då värt de att gå i första hand om du bara sturnta i det ? Har du då rätt att klaga över de? Nej faktiskt inte .
 
Så lite tipps
- Träffa flera och känn efter hur kemin blir
- Fråga deras atleter eller tidigare om hur dom tycker det fungerat
- Bara för allt låter bara behöver det inte vara det
- Våga vara ärlig hjälper både dig och coachen
- Lyssna på din coach (visst du kan disskoutera saker med din coach du ska inte vara en hundvalp som bara följer runt om det itne känns bra9
- Fråda andra , vad anser dom?
-Din coach komemr vissa ggr kännas tuff , men det är för ditt eget bästa 
-Repsektera din coach 
-Njut av tiden , du kommer troligen få en kompis för livet 
-Känns det inte rätt var inte rädd att säga det åt coahen han/hon kanske kan rekomendera någon annan
-Va inte rädd för att byta coach 
-Var ute i god tid! Ingen kan utföra mirakel...
                                                                                                                                                                 
 
Detta är min coach Jospeh Tekie , han sköter all kost även träningen i större del . Senaste tiden har jag lagt upp egna scheman men han har fått OK dom, respekterar han fullt ut.
ni hittar me rom han här http://ptkungen.com/
 
 
/Blivande Bodyfitness Tjej
 
 
 

Liknande inlägg

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Lina

Följ min resa mot Bodyfitness Scenen år 2015 , det kommer bli en jälka resa .Träning, mat , konserter och allt annat som kan snurra i livet .

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela